over ons...

Namasté! 

Welkom op de site van Stichting Cross Borders Nepal (SCBN)

Stichting Cross Borders Nepal helpt mensen om in Nepal vrijwilligerswerk te doen. 

Kennismaken met een ander land en met mensen met een andere cultuur en levensstandaard kan leiden tot een beter begrip van elkaar en is wat ons betreft een stapje verder naar een betere wereld!

 

SCBN probeert door het mogelijk maken van vrijwilligerswerk een positieve bijdrage aan de Nepalese samenleving te leveren.

Zij geeft daarbij voorrang aan kwetsbare groepen en projecten die een steuntje in de rug verdienen. 

SCBN geeft informatie over vrijwilligerswerk in Nepal en is ter plekke in voor de vrijwilligers in Nepal aanwezig om te helpen bij de praktische uitvoering zoals:

- het vinden van een geschikte vrijwilligersplek

- kennismaken met de Nepalese taal en cultuur

- huisvesting

- begeleiding gedurende de gehele periode

Stichting Cross Borders Nepal is een organisatie met een ideële doelstelling. 

Wij als bestuur proberen om vrijwilligerswerk ook voor mensen met een kleine beurs beschikbaar te houden.

Ook dat hoort bij onze missie: Cross your own borders!

Vanzelfsprekend ontvangen wij als bestuur op geen enkele wijze een vergoeding en voeren wij onze taken geheel op vrijwillige basis uit.

En dit geldt natuurlijk ook voor alle mensen in Nederland die ons meehelpen

Wie doet wat?

In nederland:

Jaap Jansens (voorzitter)

Jaap is zelf als vrijwilliger in 2010 voor 3 maanden in Nepal geweest. Daar heeft hij gewerkt op de Nava Indra Boarding School van Rabin. Nadat hij in 2016 nog een keer terug is geweest, heeft hij vanuit Nederland de vrijwillige handschoen opgepakt. Hij houdt zich nu voornamelijk bezig met promotie van de stichting. 

Ans Bleeker (secretaris)

Ans is in 2009 samen met Frank voor het eerst in Nepal geweest. Ze was zo onder de indruk van de gastvrijheid van de Nepalese bevolking dat zij besloot om het jaar daarop voor 3 maanden vrijwilligerswerk te gaan doen op het Hamro Gaun project in Sankhu (een dorpje in de Kathmandu vallei).

Ans heeft al verschillende keren vrijwilligerswerk gedaan en gaat in april 2018 weer naar Nepal om als vrijwilliger aan de slag te gaan. 

Inmiddels heeft Nepal een plekje in haar hart veroverd en wil zij haar ervaringen graag met toekomstige Cross Borders vrijwilligers delen.

Susi Stemmler (penningmeester)

In 2012 is Susi voor het eerst in Nepal vrijwilligerswerk gaan doen, niet wetende dat dit haar kijk op het leven zo zou veranderen."Jij verandert Nepal niet, maar Nepal verandert jou!", dat is maar al te waar! Een jaar later was ze alweer terug in Nepal en voor 2018 staat er weer een reis gepland, maar dan als bestuurslid van Stichting Cross Borders Nepal. Susi is trots om haar steentje op deze manier bij te dragen,

Frank Toonen (ondersteuning)

Frank heeft diverse malen Nepal bezocht. Hij helpt de stichting daar waar het nodig is en heeft in 2016 samen met Ans alle locaties in Nepal bezocht. "Meteen al tijdens mijn eerste bezoek heeft het land en haar bevolking een diepe indruk op me gemaakt. Stralende mensen en bijzondere gastvrij en dat terwijl Nepal tot de armste landen ter wereld behoort! Juist omdat Nepal in veel opzichten zo sterk verschilt met Nederland zijn de contacten zo boeiend. Nepal laat mij niet meer los!"  

in nepal:

Bharat Wasti:

Bharat is “onze man in Kathmandu”! Hij is verantwoordelijk voor de uiteindelijk plaatsing en de begeleiding van de vrijwilligers uit Nederland. Hij regelt ook de introductie en is het aanspreekpunt voor als je eenmaal in Nepal bent.

René Veldt:

Rene is oprichter van Cross Borders en directeur Stichting Veldwerk, een organisatie die al lange tijd in Nepal actief is. (zie www.stichtingveldwerk.nl)