informatiebijeenkomst 7 november

Natuurlijk gaat de tijd weer komen dat je vrijwilligerswerk kunt gaan doen in het altijd zo gastvrije Nepal.

Wil je daarop goed voorbereid zijn, kom dan nu alvast naar onze informatiebijeenkomst in Waalre (bij Eindhoven)  waar ervaren Cross Borders vrijwilligers graag hun verhaal met jou willen delen. 

De eerstvolgende bijeenkomst is  zaterdag 7 november

Tijd: 11:00-13:00 uur in Waalre, onder de rook van Eindhoven.

(óók met openbaar vervoer bereikbaar!)

Interesse?

Meld je dan aan via onze mail:

crossbordersnepal@gmail.com

En vanzelfsprekend houden ook wij ons aan de RIVM maatregelen

Dhanyabad (=bedankt!)

20 juli 2020:

Namens Bharat Wasti (onze Cross Borders man in Nepal 🇳🇵) willen wij jullie allemaal heel erg hartelijk bedanken voor al jullie giften!

Bharat heeft ervoor gezorgd dat arme gezinnen, alleenstaande vrouwen en gehandicapten uit zijn netwerk in de Terai en Dhading voedselpakketten hebben ontvangen.


Mocht je ook een donatie willen doen dan is iedere euro nog steeds van harte welkom op ons rekeningnummer:

Stichting Cross Borders Nepal 🇳🇵 te Waalre

Triodos bank NL88 TRIO 0338 7287 59 o.v.v. donatie voedselpakketten

Help mee en doneer voor voedselpakketten!

27 juni 2020:
Zoals je waarschijnlijk weet wordt Nepal zwaar getroffen door Corona. Door de strenge lockdown konden en mochten mensen niet werken. 

Geen werk betekent geen inkomen. Geen inkomen betekent geen eten = hongerlijden.

Er is vanuit de regering nauwelijks ondersteuning voor de getroffenen.

 

Bharat en Radhika, jullie bekend, verrichten veel goed werk!

Vanuit hun woning in Kathmandu helpen ze veel noodlijdende gezinnen met voedselpakketten.

 

Op de foto’s zie je hen rijst, linzen en olie uitdelen, financieel mogelijk gemaakt door Cross Borders Nepal. 

Er is momenteel meer geld nodig om te ondersteunen. Iedere euro, die vanzelfsprekend geheel besteed wordt aan deze voedselpakketten, is daarom meer dan welkom! Wij zorgen ervoor dat het geld zonder omwegen naar Bharat gaat.

 

Heb je vragen? Neem dan gerust contact op! 


Stichting Cross Borders Nepal 

Triodos bank NL88 TRIO 0338 7287 59

o.v.v. donatie CB voedselpakketten      Alvast kei-bedankt voor je donatie!

En hoe zit het met vrijwilligerswerk?

Vanwege het coronavirus is het op dit moment niet mogelijk om in Nepal  vrijwilligerswerk te doen. Het land zit op slot, er is geen vervoer en de scholen zijn gesloten. Veel mensen uit de grote stad zijn, soms zelf te voet, naar hun geboortedorp gegaan om daar deze moeilijke periode door te maken.

Zij doen dit met de veerkracht en flexibiliteit die zo kenmerkend is voor Nepalese cultuur. Na de aardbevingen van 2015, de overstromingen van 2016 is dit de derde ingrijpende gebeurtenis in 5 jaar tijd!

 

Even dus géén startdata! Maar dat betekent niet dat we stil zitten! Heb je belangstelling in vrijwilligerswerk, meld je dan aan voor een van de informatiebijeenkomsten. We geven graag informatie over de mogelijkheden van Cross Borders Nepal. Zodra de situatie het toe laat plannen wij  weer nieuwe startdata zodat je  4, 8 of 12 weken een geweldige ervaring als vrijwilliger is Nepal kan hebben!

Informatie bijeenkomsten

Meer weten over vrijwilligerswerk?

Meld je aan voor de eerstvolgende informatiebijeenkomsten op:

2020:

Zaterdag 7 november

crossbordersnepal@gmail.com

Uiteraard hangt het al of niet doorgaan van de informatiebijeenkomsten af van de op dat moment geldende restricties. Als je ons een mailtje stuurt, vermeldt dan ook je telefoonnummer zodat we je kunnen bereiken.

Lees de reisblogs...

Ad en Mechtild zijn 7 februari 2020 gestart en houden een reisblog bij. Lees meer over hun belevenissen op:

https://adenmechtild.waarbenjij.nu/

In de vorige periode zijn Maarten, Cinthia, Eugenie en Lia aktief geweest. Lees meer over hun belevenissen op hun reisblogs:

Maarten & Cinthia

of Eugenie

 

Wat we doen

 Wij geven informatie over vrijwilligerswerk in Nepal en zijn ter plekke aanwezig om te helpen bij de praktische uitvoering zoals:

  • het vinden van een geschikte vrijwilligersplek
  • kennismaken met de Nepalese taal en cultuur
  • huisvesting
  • begeleiding gedurende de gehele periode

Vrijwilligers kiezen een periode van 4, 8 of 12 weken. Ongeacht de periode starten de vrijwilligers met een gemeenschappelijke 5-daagse introductie.

Lees over meer bijzonderheden en de kosten op Hoe 't werkt.

wie wij zijn?

Wij zijn Stichting Cross Borders Nepal. Wij organiseren en begeleiden verantwoord vrijwilligerswerk in Nepal. Wij doen dit vanuit een oprechte betrokkenheid met Nepal en haar bewoners. Door het mogelijk maken van vrijwilligerswerk leveren wij een positieve bijdrage aan de Nepalese samenleving We geven hierbij voorrang aan kwetsbare groepen en projecten die een steuntje in de rug verdienen.

Wij zijn een non-profit organisatie en houden vrijwilligerswerk op die manier ook voor mensen met een kleiner budget betaalbaar.

Kennismaken met een ander land en mensen met een andere cultuur en levensstandaard leidt tot een beter begrip van elkaar en is wat ons betreft een stapje verder naar een betere wereld.

 

info & Contact

Natuurlijk wil je meer weten. Veel informatie staat op de site, maar nog beter kom je naar een informatiebijeenkomst. Daar krijg je een presentatie van ons aanbod en kun je terecht met al je vragen.

Klik hier voor de data van de informatiebijeenkomsten en de startdata in Nepal.

Laat even weten dat je komt en stuur een berichtje naar: crossbordersnepal@gmail.com

bekijk de clip!!!

Soms zeggen beelden meer dan woorden! Klik hier voor onze nieuwe clip over vrijwilligerswerk in Nepal. De clip is bedacht en gemaakt door oud-Cross Borders vrijwilliger:

Ruben de Theije ruben@yacks.nl

wij wensen onze vrijwilligers heel veel succes!

Deze KANJERS starten komende week om voor 4, 8 of 12 weken via Cross Borders VRIJWILLIGERSWERK te gaan doen in NEPAL. (07-02-2020)

Verhalen.....

Lean Veldt in Orchid Garden

Onze CBN-vrijwilliger Lean Veldt was vanaf april 2019 aan het werk in Orchid Garden in Kathmandu. Zij deed dit vrijwilligerswerk in het kader van haar opleiding "Duurzame samenleving", van Helicon in Arnhem. 

zomerBlog van Iris

Iris is in de zomer van 2018 in Kathmandu vrijwilliger geweest. Lees over haar ervaringen op haar reisblog:

Reisblog Mieke en Lotte

Mieke en Lotte zijn in het kader van hun buitenlandstage voor Helicon-opleidingen naar Nepal gegaan. Je kunt nog steeds over hun belevenissen lezen op hun reisblog:

 http://miekeenlotteinnepal.waarbenjij.nu/reisverslag/5020777/dag-van-vertrek

Bestuurslid in het nieuws

Ons bestuurslid, Ans Bleeker, is onlangs uitgebreid geïnterviewd voor 't Summa Magazine, een uitgave voor meer dan 1500 personeelsleden van het Summa College in Eindhoven.  Lees hier meer...