Vrijwilligerswerk in nepal

Coronavirus

Beste mensen,

Op dit moment is het vanwege het Corona-virus helaas niet mogelijk om naar Nepal te reizen. Voor actuele informatie verwijzen we naar het Nepalees consulaat. 

We volgen de ontwikkelingen op de voet en steunen onze Nepalese vrienden daar waar dat mogelijk is.

We hopen dat -zeker gezien de tegenslagen in de afgelopen 5 jaar- de situatie in Nepal  weer snel genormaliseerd zal zijn.

Informatie bijeenkomsten

Meer weten over vrijwilligerswerk?

Meld je aan voor de eerstvolgende informatiebijeenkomsten op:

2020:

Zaterdag 16 mei

Zaterdag 11 juli

crossbordersnepal@gmail.com

Uiteraard hangt het al of niet doorgaan van de informatiebijeenkomsten af van de op dat moment geldende restricties. Als je ons een mailtje stuurt, vermeldt dan ook je telefoonnummer zodat we je kunnen bereiken.

Lees de reisblogs...

Ad en Mechtild zijn 7 februari 2020 gestart en houden een reisblog bij. Lees meer over hun belevenissen op:

https://adenmechtild.waarbenjij.nu/

In de vorige periode zijn Maarten, Cinthia, Eugenie en Lia aktief geweest. Lees meer over hun belevenissen op hun reisblogs:

Maarten & Cinthia

of Eugenie

 

Wat we doen

 Wij geven informatie over vrijwilligerswerk in Nepal en zijn ter plekke aanwezig om te helpen bij de praktische uitvoering zoals:

  • het vinden van een geschikte vrijwilligersplek
  • kennismaken met de Nepalese taal en cultuur
  • huisvesting
  • begeleiding gedurende de gehele periode

Vrijwilligers kiezen een periode van 4, 8 of 12 weken. Ongeacht de periode starten de vrijwilligers met een gemeenschappelijke 5-daagse introductie.

Lees over meer bijzonderheden en de kosten op Hoe 't werkt.

wie wij zijn?

Wij zijn Stichting Cross Borders Nepal. Wij organiseren en begeleiden verantwoord vrijwilligerswerk in Nepal. Wij doen dit vanuit een oprechte betrokkenheid met Nepal en haar bewoners. Door het mogelijk maken van vrijwilligerswerk leveren wij een positieve bijdrage aan de Nepalese samenleving We geven hierbij voorrang aan kwetsbare groepen en projecten die een steuntje in de rug verdienen.

Wij zijn een non-profit organisatie en houden vrijwilligerswerk op die manier ook voor mensen met een kleiner budget betaalbaar.

Kennismaken met een ander land en mensen met een andere cultuur en levensstandaard leidt tot een beter begrip van elkaar en is wat ons betreft een stapje verder naar een betere wereld.

 

info & Contact

Natuurlijk wil je meer weten. Veel informatie staat op de site, maar nog beter kom je naar een informatiebijeenkomst. Daar krijg je een presentatie van ons aanbod en kun je terecht met al je vragen.

Klik hier voor de data van de informatiebijeenkomsten en de startdata in Nepal.

Laat even weten dat je komt en stuur een berichtje naar: crossbordersnepal@gmail.com

bekijk de clip!!!

Soms zeggen beelden meer dan woorden! Klik hier voor onze nieuwe clip over vrijwilligerswerk in Nepal. De clip is bedacht en gemaakt door oud-Cross Borders vrijwilliger:

Ruben de Theije ruben@yacks.nl

wij wensen onze vrijwilligers heel veel succes!

Deze KANJERS starten komende week om voor 4, 8 of 12 weken via Cross Borders VRIJWILLIGERSWERK te gaan doen in NEPAL. (07-02-2020)

20 jaar Veldwerk: het boek van rené

Op zaterdag 23 november heeft René Veldt, grondlegger van Cross Borders Nepal, in de Witte Kerk in Heiloo zijn boek gepresenteerd over 20 jaar werken en leven in Nepal. Heb je belangstelling? Ga dan naar www.stichtingveldwerk.nl  want daar kun je het boek bestellen.

Verhalen.....

Lean Veldt in Orchid Garden

Onze CBN-vrijwilliger Lean Veldt was vanaf april 2019 aan het werk in Orchid Garden in Kathmandu. Zij deed dit vrijwilligerswerk in het kader van haar opleiding "Duurzame samenleving", van Helicon in Arnhem. 

zomerBlog van Iris

Iris is in de zomer van 2018 in Kathmandu vrijwilliger geweest. Lees over haar ervaringen op haar reisblog:

Reisblog Mieke en Lotte

Mieke en Lotte zijn in het kader van hun buitenlandstage voor Helicon-opleidingen naar Nepal gegaan. Je kunt nog steeds over hun belevenissen lezen op hun reisblog:

 http://miekeenlotteinnepal.waarbenjij.nu/reisverslag/5020777/dag-van-vertrek

Bestuurslid in het nieuws

Ons bestuurslid, Ans Bleeker, is onlangs uitgebreid geïnterviewd voor 't Summa Magazine, een uitgave voor meer dan 1500 personeelsleden van het Summa College in Eindhoven.  Lees hier meer...