Campagne Stop Weeshuistoerisme

Deze week is de campagne van Defense for Children en Better Care Network Nederland van start gegaan. De campagne heet Stop Weeshuistoerisme. De boodschap is gericht aan de vrijwilliger en is glashelder: doe geen vrijwilligerswerk in een weeshuis.

Campagne Stop Weeshuistoerisme

Op de site staat te lezen: “Kom je net van school of ben je net aan het studeren? En lijkt het je gaaf vrijwilligerswerk in een ontwikkelingsland te doen? Je bent niet de enige. Zo reizen jaarlijks duizenden Nederlandse vrijwilligers af naar weeshuizen om kinderen te helpen. Het lijkt een goed idee, maar je moet weten dat het schadelijk is voor weeskinderen. Het veroorzaakt hechtings- en ontwikkelingsproblemen. Ook belangrijk: veel kinderen zijn geen wees. Ze hebben één of meerdere ouders of familieleden. Maar een vol weeshuis betekent een volle kassa, dus worden kinderen, vaak onder valse voorwendselen, naar weeshuizen gelokt. Als vrijwilliger houd je deze commercie in stand, hoe goed je bedoelingen ook zijn. Doe geen vrijwilligerswerk in een weeshuis.” Vervolgens komen de foute veronderstellingen (fabels) over weeshuizen een voor een aan de orde.

 

Cross Borders Nepal ondersteunt de visie achter de Stop Weeshuistoerisme campagne van harte. We hopen dat dit een extra bijdrage levert aan de beëindiging van weeshuisvrijwilligerswerk.

 

Kijk voor meer informatie op:

www.stopweeshuistoerisme.nl